Grønt vand

1. november 2019

Grønt Vand

Vi tilsætter et grønt farvestof til fjernvarmevandet. Farven skal lokalisere utætheder på fjernvarmeanlæg og brud på fjernvarmenettet.

Hvad gør du ved grønt vand i vandhanen?

Hvis vandet i din vandhane bliver grønt, er det tegn på et defekt varmeanlæg. Du skal kontakte en autoriseret VVS-installatør for at få repareret dit varmeanlæg. Bor du til leje, skal du kontakte din vicevært.

Den grønne farve forsvinder ligeså snart dit anlæg er blevet repareret af en autoriseret VVS-installatør.

Hvad gør du ved grønt vand i natur/på vej?

Hvis du spotter grønt vand i et vandløb, en kloak, en sø eller lignende, er det tegn på brud på et rør. Du kan kontakte os på tlf. 9330 1333.

Hvad skyldes den grønne farve?

Den grønne farve skyldes et grønt farvestof, der er helt ufarligt. Hvis dit vand bliver grønt, er det dog et tegn på, at der kommer fjernvarmevand over i dit drikkevand. Fjernvarmevand er ikke beregnet til at drikke eller bade i, og vi anbefaler derfor, at du hurtigst mulig får repareret dit varmeanlæg.

Hvorfor tilsætter vi grønt farvestof?

Vi ønsker at mindske et stigende vandtab i fjernvarmenettet. Vandtabet medfører en unødvendig høj udgift til det vand, der bliver tilsat i forbindelse med levering af fjernvarmen. Kan vi mindske vandtabet, vil det komme både miljøet og dig til gode. Blandt fordelene er at:

  • du undgår at drikke eller bade i fjernvarmevand.
  • du undgår at betale ekstraudgifter – enten i form af et øget vandforbrug eller en dårlig udnyttelse af fjernvarmen.

LINK: TJEK OM DIN VANDVARMER ER UTÆT

//